خواص روغن زیتون، درباره فواید عالی روغن زیتون

روغن زیتون چیست؟

روغن زیتون، اسانسی است که از میوه‌ی درخت زیتون که اکثراً در مناطق مدیترانه‌ای وجود دارد، به دست می‌آید و قرن‌هاست انسان‌ها از آن استفاده می‌کنند. از این روغن در آشپزی، تهیه‌ی صابون و محصولات آرایشی و دارویی استفاده می‌شود. هم‌چنین می‌توان از این روغن به عنوان سوخت و یرای روشنایی لامپ‌ها استفاده کرد.

  • روغن زیتون به کاهش میزان کلسترول خون کمک کرده و سرشار از چربی‌های تک اشباع نشده است.
  • روغن زیتون بسیار خالص دارای میزان زیادی آنتی اکسیدان پلی فنول و اسید اولئیک بوده و نسبت به روغن‌های گیاهی دیگر برای سلامتی مفیدتر است.
  • هرچند روغن زیتون میزان زیادی کالری دارد، پس برای کسب بیشترین نتایج باید به میزان متعادل از آن استفاده کنید.

فواید روغن زیتون برای سلامت بدن

روغن زیتون سرشار از آنتی اکسیدان، ویتامین K و E بوده و مواد مغذی بسیاری دارد. روغن زیتون حاوی چربی‌های تک اشباع شده مانند اسید اولئیک و اسید پالمیتولئیک است که حدود 10 گرم از 14 گرم اسیدهای چرب موجود در این روغن را تشکیل می‌دهند.

روغن زیتون عاری از کربوهیدرات و کلسترول است و به همین دلیل، احتمال ابتلا به بیماری‌های قلبی را کاهش می‌دهد. میزان کالری این روغن مشابه روغن کانولا یا کره است و در یک قاشق غذاخوری روغن زیتون، حدود 120 کالری وجود دارد.

روغن زیتون و جلوگیری از التهاب

روغن زیتون سرشار از پلی فنول است که دارای خواص ضد التهابی و آنتی باکتری است. در نتیجه، استفاده از آن از رشد باکتری‌های بیماری‌زا جلوگیری کرده و در تسکین التهاب موثر است.

روغن زیتون و درمان کبد چرب

روغن زیتون سرشار از اسید های چرب امگا 3 است. این روغن در مقایسه با دیگر روغن‌ها نظیر مارگارین و کره سالم‌تر است. تحقیقات نشان داده است که روغن زیتون برای کاهش سطح آنزیم‌های کبدی و کنترل وزن مفید است.

روغن زیتون و کاهش فشار خون

تحقیقی که اخیراً انجام گرفته است بیان می‌کند که رژیم غذایی مدیترانه‌ای شامل غذاهایی با چربی اشباع نشده (که در روغن زیتون و آجیل وجود دارد)، نیتریت و نیترات (که در گیاهان سبز رنگ وجود دارد) است که از بدن در مقابل فشار خون محافظت می‌کنند. با توجه به طعم، رایحه، میزان اسیدی بودن و رنگ، انواع مختلفی روغن زیتون وجود دارند. پیشنهاد می‌شود روغن مناسبی را برای آشپزی یا خواص دارویی تهیه کنید.

کاهش وزن با مصرف روغن زیتون

متخصصان دارویی می‌گویند اسیدهای چرب تک اشباع نشده‌ی موجود در روغن زیتون موجب افزایش وزن نمی‌شوند. تحقیقات انجام گرفته روی روغن زیتون به نتایج مثبتی در رابطه با کاهش وزن دست یافتند؛ زیرا این روغن حاوی چربی‌های سالم بوده و جایگزینی مناسب برای کره و روغن‌های دیگری که حاوی کالری هستند، به شمار می‌رود.

جلوگیری از پیری زودرس

روغن زیتون سرشار از آنتی اکسیدان بوده و سرعت فرایند طبیعی پیری بدن را کاهش می‌دهد. از این روغن در محصولات آرایشی و داروهای طبیعی گیاهی استفاده می‌شود و درخشندگی طبیعی به پوست می‌بخشد.

کاهش خطر ابتلا به سرطان

گفته می‌شود که روغن زیتون از بدن در مقابل سرطان، به خصوص سرطان روده محافظت می‌کند. تحقیق پزشکی که در دانشگاه آکسفورد انجام گرفت، به نتایج مثبتی دست یافت و نشان داد که ماهیت اسیدی این روغن می‌تواند از بروز سرطان مقعد و روده جلوگیری کند.
یک تحقیق دیگر نیز تاثیر روغن زیتون را تایید کرده و عنوان می‌کند که این روغن در درمان سرطان سینه نیز تاثیر بسزایی دارد. هیدروکسی تروسول ، یکی از عناصر عمده‌ی تشکیل دهنده‌ی این روغن بوده و احتمال می‌رود از بروز سرطان سینه در زنان یائسه جلوگیری کند.

جلوگیری از تشکیل سنگ کیسه‌ی صفرا

استفاده از این روغن به دلیل خاصیت ملین آن، در جلوگیری از تشکیل سنگ کیسه‌ی صفرا مفید است. اکثر افرادی که در حال پاکسازی کیسه‌ی صفرا هستند از این روغن استفاده می‌کنند.

کنترل دیابت نوع 2

دکتر لوکاس شویینگ شَکِل و تیمش از موسسه‌ی آلمانی تغذیه (German Institute of Human Nutrition)، تحقیقی درباره‌ی تاثیرات روغن زیتون در درمان دیابت نوع 2 انجام دادند. این تحقیق نشان داد که استفاده از این روغن در برنامه‌ی غذایی روزانه، می‌تواند در جلوگیری و درمان دیابت نوع 2 موثر باشد.

روغن زیتون و بهبود گوارش

روغن زیتون به گوارش و هضم غذا کمک می‌کند. از آن به عنوان روغن دارویی برای پاکسازی دستگاه گوارش و بهبود حرکات روده استفاده می‌شود.

 

تقویت دیواره‌ی سلول‌ها

طبق تحقیقی که در سال 2018 در مجله‌ی بین المللی علوم مولکولی به چاپ رسید، روغن زیتون حاوی پلی فنول است که در ایجاد دیواره‌های سلولی محکم موثر است. هم‌چنین این ماده قابلیت ارتجاعی دیواره‌ی رگ‌ها را افزایش داده و از بدن در مقابل بسیاری از مشکلات قلبی محافظت می‌کند.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در فارسی بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.